Jak przygotować tonik espresso? COFFEE PLANT Tonik espresso to orzeźwiająca alternatywa dla klasycznych drinków, idealna na każdą okazję. Poznaj smaki, które doskonale łączą się z tonikiem i składniki, które sprawią, że Twój napój stanie się niepowtarzalny....
Drip bag – wygoda w każdych warunkach Dagmara Chmielarz Kawa specialty w domu, pracy, na szlaku czy w podróży. Twórczynie i twóorcy prowadzący różne style życia podzielili się z nami swoimi doświadczeniami – wygodna kawa w biegu, pomiędzy spotkaniami i przy...
Jak odczytać kawę? Krótki poradnik o poruszaniu się po etykietach COFFEE PLANT Niezależnie od tego, czy pijesz espresso, czy przelew, kawa powinna spełniać Twoje oczekiwania. Jeśli nie wiesz, jakie ziarno wybrać, ale ilość informacji na etykiecie Cię przytłacza, ten krótki poradnik na...
„Po prostu lubię smak kawy" – czyli o bezkofeinowych ziarnach COFFEE PLANT Czy kiedy pijesz kawę, nachodzi Cię myśl: „to dobry czas na kofeinę?”, „czy to nie o jedną kawę za dużo?”? Chcesz wypić dobrą kawę, ale nie chcesz się pobudzić? Takiej...
Drip bag: długa podróż kawy w saszetkach Szymon Juszczyk Drip bag: kieszonkowy dripper z kawą zamknięty w szczelnej saszetce. Idealne rozwiązanie na wyjeździe i w plenerze. Przeczytaj krótką historię o tym, jaką drogę pokonał nasz bag drip, by móc...
Prezentownik inny niż wszystkie • 2023 Sylwia Rachfalska Kawowy prezentownik od COFFEE PLANT W tym roku do naszego prezentownika kawowego podchodzimy nieco inaczej. Wiemy bowiem, jak bardzo temat kawy może wciągnąć. Wychodzimy na przeciw wszystkim, których pasja do smaku...
Celebrujemy Dzień Espresso! Sylwia Rachfalska 23 listopada • Dzień Espresso Jeżeli mielibyśmy wskazać, jaka kawa daje najwięcej wariantów w zaparzeniu i uszczęśliwi najwięcej kawoszy, zdecydowanie wskazalibyśmy na espresso, które jest bazą do wielu kawowych specjałów....
Japońska sztuka parzenia kawy: dripper Origami Sylwia Rachfalska 24 października • Światowy Dzień Origami Od 24 października do 11 listopada trwają Światowe Dni Origami jako sztuki składania papieru. Na łamach naszego bloga opisywaliśmy już historię składania papieru, jednak wtedy wiedza ta...
Ta premiera Cię rozgrzeje! Sylwia Rachfalska Jesienne napoje z FLOW Cosy Edition Do rodziny FLOW dołącza rozgrzewająca wersja na sezon jesień/zima, wraca nowa Cascara a kolekcję espresso urozmaica jesieniarski blend Cosy Espresso. Nie damy się tym...
Rozgrzej się jesienią! Sylwia Rachfalska Co pić na rozgrzanie? Poznaj nasze propozycje Nasza oferta zmienia się sezonowo, a wraz z nadejściem jesieni wchodzimy w bardziej rozgrzewające nuty smakowe. To też ten okres, gdy wolny czas chętnie spędzamy pod...
Ten o obróbce owoców kawowca Sylwia Rachfalska Kawa zanim trafi do naszej filiżanki przechodzi szereg procesów, które wpływają na jej finalny smak. Poznaj jak obróbka na plantacji wpływa na to jak smakuje. Czym się różni obróbka mokra...
Ten o odmianach kawy Sylwia Rachfalska Jak odmiana wpływa na smak kawy? W Polsce znamy się na odmianach jabłek doskonale! Znamy ich smak i wiemy do czego ich użyć. Co więcej, wiemy jak smakuje takie zerwane...