Złap FLOW!Nad nową linią kaw pracowaliśmy kilka miesięcy i w końcu, w minionym tygodniu, FLOW ujrzało światło dzienne!flow – pomiędzy satysfakcją a euforiąGdy powstał pomysł na nową linię kaw, musieliśmy wymyślić nazwę, która odda charakter nowego produktu. Miała charakteryzować się tym samym czym kawa – miała być prosta, budzić przyjemne skojarzenia i oddawać to, z jaką łatwością można przygotować tę kawę, by osiągnąć pożądany rezultat w filiżance. Dlaczego FLOW? Flow to stan zaliczany do emocji pozytywnych – czegoś pomiędzy satysfakcją, a euforią, wywołany całkowitym oddaniem się jakiejś czynności, dlatego z FLOW kawa to przyjemny rytuał i najlepszy argument na zrobienie sobie przerwy w ciągu dnia. Czy takie jest FLOW? Przekonaj się sam_!flow na FLOWKawa towarzyszy nam każdego dnia. Zaczynamy od porannego pobudzenia, później wspomaga nas w pracy na trudnym szkoleniu, jak i rozbudza podczas przerwy. Towarzyszy nam również na popołudniowych ploteczkach z przyjaciółką i chwilą z książką na tarasie. W ostatnim czasie i plantatorzy stawiają nacisk na wyjątkowość swoich ziaren – wprowadzają nowe metody obróbki, czy pracują nad nowymi odmianami, które będą mniej wrażliwe na choroby. Rynek wzbogacają nowe koncepty kawowe i coraz to nowsze akcesoria do jej parzenia. My nie pozostajemy w tyle i testujemy ogrom nowych ziaren. Szukamy niestandardowych metod obróbki i ciekawych profili sensorycznych. Jednocześnie chcemy maksymalnie ułatwiać osiągnięcie przyjemności jaką daje chwila z filiżanką kawy. Oczywiście można poświęcić niewyobrażalną ilość czasu na parzenie i stworzenie przepisu idealnego, kombinować z ustawieniem temperatury, właściwej proporcji kawy do wody, stworzyć nawet własną wodę! Ale... Chcemy, aby z FLOW każdy w łatwy sposób mógł delektować się kawą – bez tych wszystkich zasad, które ją komplikują. Stworzyliśmy kolekcję kaw bazując na dedykowanym kole smaków i aromatów, które występują w kawach z linii FLOW. Ma być prosto i smacznie. Odpowiedzialność za odpowiedni dobór ziaren i ich sprofilowanie spoczywa na naszych roasterach. Dla Ciebie pozostaje sama przyjemność smakowania, która uwolni Twoje flow.Jak parzyć FLOW?FLOW zaparzysz w automatycznym ekspresie jak Mellita, Bunn czy Moccamaster. Możesz parzyć każdą metodą przelewową jak drip V60, Chemex, drip Origami, Kalita czy Aeropress. Oczywiście i dla nich znajdą się złote proporcje i przepis, dlatego zostawiamy także miejsce na eksperymenty. Niezależnie od Twojej ulubionej metody parzenia, smak kawy będzie odpowiadał kole smaków danej kawy.Lubisz czuć słodycz i czerwone owoce? Wybierz FLOW Very Berry. Lubisz orzeźwienie i owocową soczystość w kawie? Wybierz FLOW Juicy Friut. Lubisz klasyczny, czekoladowy smak bez kwasowości? Wybierz FLOW Brownie. Lubisz smak kawy i bez zbędnego pobudzenia? Wybierz FLOW Mellow (decaf). Szybki przelew w kawiarni? Postaw na FLOW!Szybki przelew już na dobre zagościł w kawiarniach. Nie tylko zaparzony w domu dobrze smakuje. Goście kawiarni pokochali go, za smak i powtarzalność! Bo dobra kawa broni się sama, do tego pobudza i jest w przystępnej cenie. FLOW to odpowiedź na potrzeby rynku w dobrej cenie, za wciąż tą samą wysoką jakość. Wybierz smak, który pokochasz!Cold brew – orzeźwienie na zimnoFLOW jest wyjątkowe również dlatego, że daje nam możliwość celebrowania chwili na różne sposoby. Zbliża się lato, a co za tym idzie – mamy chęć na zimną kawę. A co jest lepszego niż dzbanek cold brew czekający w lodówce by ugasić nasze pragnienie?I tu nie ma żadnych niuansów, ot klasyczna maceracja. W szklanym naczyniu wymieszaj wodę w temperaturze pokojowej ze zmieloną kawą FLOW Juicy Fruit w proporcjach 6 gramów na 100 ml i odstaw do lodówki na 16 godzin. Przelej przez filtr i ciesz się pobudzającą owocową kawą kiedy tylko masz na to ochotę!**Należy spożyć w przeciągu tygodnia :)Daj się ponieść fali flow! 🤸🏼♂️ S. |