Wracamy z cuppingami! Długo to trwało, ale obiecujemy trwałą poprawę. Na dobry początek organizujemy cupping w Krakowie w lokalnej Coffee Proficiency. Sprawdźcie co w sobotę znajdzie się na stole!
W sobotę spotykamy się w Krakowie w Coffee Proficiency przy Alei 29 Listopada 155C. Siorbanko rozpoczniemy o godzinie 15 i przewidujemy, że spędzimy ze sobą około półtorej godziny. Pyszne kawki do nas przyjechały więc przedstawiamy Wam nasze bohaterki! Kawy podzieliliśmy na trzy stoły.
Kenia
- Kenia Nyawira z palarni Coffee Proficiency;
- Kenia Mchana PB z palarni Coffeelab;
- Kenia Kirigu AA z palarni HAYB Speciality Coffee;
- Kenia Gathugu AA z palarni Dobra Palarnia Kawy;
- Kenia Githiru AB z palarni Hard Beans Coffee Roasters;
- Kenia KII z palarni Audun Coffee;
- Kenia Mwendia z palarni BeMyBean;
Afryka
- Etiopia Dimtu Tero z palarni Coffee Proficiency;
- Tanzania Sambewe AA z palarni Java Coffee;
- Etiopia Dimtu Tero z palarni HAYB Speciality Coffee;
- Etiopia Adado Shara z palarni Coffeelab;
- Etiopia Haro z palarni Audun Coffee;
- Rwanda Kayumbu z palarni BeMyBean;
- Burundi Mpanga z palarni BeMyBean;
- Burundi Gaharo 55 z palarni Hard Beans Coffee Roasters;
- Etiopia Barkume z palarni Dobra Palarnia Kawy;
Ameryka + niespodzianka!
- Peru El Diamante z palarni HAYB Speciality Coffee;
- Kostaryka Calle Copey z palarni Coffeelab;
- Kolumbia Fernando Cardenas LPET z palarni Hard Beans Coffee Roasters;
- Nikaragua Cerro de Jesus z palarni Java Coffee;
- Peru Carraza Baca z palarni Dobra Palarnia Kawy;
- Kostaryka Las Lajas z palarni Coffee Proficiency;
- Myanmar Myazedi z palarni Java Coffee;
Pamiętajcie, że na miejscu będziecie mogli przekonać się jak sprawdza się pierwsza polska czarka do cuppingu - Siorbka! Co więcej, będziemy mieli kilka sztuk więcej więc będzie można zabrać do domu :).
Bieżcie łyżki i do zobaczenia jutro w Krakowie!